top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEye 2Eye

De geschiedenis herhaalt zich

Bijgewerkt op: 16 feb. 2023

Leren loslaten. Maar wat dient er losgelaten te worden?

Je kind loslaten is een voorbeeld.

Geef je kind de ruimte om te leren, te ervaren, te ontdekken, te voelen, te zien, te ontmoeten, te horen wat het leven is. Vaak proberen we controle te houden. Door eigen ervaringen, hebben wij vaak de neiging om het kind te corrigeren, te straffen, te sturen, uit te horen, te controleren, te verbieden, te negeren, te troosten, te beschermen, te veranderen.

Dit komt, omdat wij het overnamen van onze ouders, we deden hen na bewust of onbewust, omdat we niet beter wisten, of omdat we dachten dat het zo hoorde, omdat we het zo hadden geleerd, dat is traditie, dat hoort zo. Je mocht geen vragen stellen, dat was brutaal, dat hoorde niet. Het was gewoon zo

Of we probeerden het kind te beschermen, door pijnstukken uit eigen ervaring, de emoties uit je jeugd. Verdriet in relaties, familie, vrienden, collega's, kennissen, buren toen we werden bedrogen, toen we in de steek gelaten werden, toen we werden voorgelogen, toen we ons buitengesloten voelden, toen men jou niet zag staan, toen er niet naar je geluisterd werd, toen we verdriet hadden door het overlijden van mensen, natuur of dieren, toen we bang werden om gepakt te worden, toen iets dierbaars af werd gepakt, toen we een klap kregen, of ruzie, toen we een ongeluk kregen, of er was iets gebeurd, waar wij nooit overheen kwamen, toen we werden mishandeld, toen we onszelf naar beneden haalden, ons wegcijferden, toen we een masker opdeden, toen er over ons werd gezegd, wat niet waar was, de onrecht die je voelde, het verdriet, de pijn, de boosheid, het gemis, de leegte, de eenzaamheid, de angst, de onzekerheid, de twijfels. Het zijn jouw gebeurtenissen, jouw geschiedenis.

Laat het kind niet later dezelfde kant opgaan als jij deed. De ouders nadoen, omdat zij dachten dat het zo hoorden, ze wisten niet beter, ze dachten dat het zo hoorde..... .

Zo is het met alles in dit leven. De verandering begint bij jou. Herhaal niet de overtuigingen, de patronen, de emoties, het systeem van hoe je denkt dat het hoort, de regels, de controle, de verslavingen, ervaringen.

Wees de verandering. Doorbreek de cirkel. Geef het voorbeeld. Wees de leider.

Verander de geschiedenis. Creëer een nieuwe wereld.


Herken je dit en heb je hierbij hulp nodig, schroom niet om mij een mail te sturen naar Eye2Eye.actovation@gmail.com als je vragen hebt of boek een sessie Abonnementen | Eye2eye Activation


.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page