top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEye 2Eye

Verslavingen

Bijgewerkt op: 16 feb. 2023

Wist je dat er vele verslavingen zijn?

Naast de bekende drugs, drank en seks, zijn er vele verslavingen, wat veel mensen niet door hebben. De verschillende verslavingen kan je indelen in -middelen, -medicijnen en gedragsverslavingen.


We gaan de gedragsverslavingen eens onder de loep nemen.

Wat dacht je van scrollen op je telefoon of laptop? Het willen bijhouden van het reilen en zeilen van de ander of in de wereld. Het op de hoogte willen zijn en niks willen missen.

De volgende is de koopverslavingen. Hoeveel tassen, schoenen, kleding, horloges, sierraden heb je al gekocht?

De eetverslavingen om je pijn of verdriet weg te eten? Het nodig hebben van zout of suiker of vet, omdat je lichaam daar aan gewend is.

De gokverslavingen in de hoop om meer geld te kunnen verdienen, om het vervolgens weer uit te geven, of denken dat je de rekening ermee kan betalen

Werkverslaving, de bekende workaholic? Het hard willen werken om aan de verwachtingen van een ander te voldoen, waarderingen willen krijgen, please gedrag, het ontvluchten van je privéleven, omdat je huwelijk slecht is, of omdat je torenhoge rekeningen hebt

De chatverslaving, het leven in een virtuele wereld waar je je anders voor kan doen, dan je werkelijk bent.


Alles heeft met je lichaam en je geest te maken. Het zijn allemaal afleidingen.

Je verstopt je, niet willen denken aan de gevolgen of het probleem, je hebt het nodig, je kan niet zonder, het gevoel nodig te zijn, de eenzaamheid, wegwuiven van je angsten, je onzekerheden verbloemen, je denkt dat je meer en meer nodig hebt, faalangsten.

Je lichaam gaat er kapot aan, je komt in financiële problemen, je sociale leven wordt kleiner, je gezondheid gaat achteruit, je gedachtes veranderen, jouw stressgehalte groeit, je krijgt relatieproblemen, je komt in een negatieve spiraal.


Gelukkig zijn er naast de bekende hulpverleningen ook spirituele hulp.

Heb je hierbij hulp nodig, boek een sessie en maak een afspraak, zodat we er samen aan gaan werken.


Herken je dit en heb je hierbij hulp nodig, schroom niet om mij een mail te sturen naar Eye2Eye.actovation@gmail.com als je vragen hebt of boek een sessie Abonnementen | Eye2eye Activation14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page