top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEye 2Eye

Zelfliefde

Bijgewerkt op: 21 feb. 2023


Zelfliefde


Vroeger dacht ik, dat ik alleen liefde van anderen kon krijgen, dat zij die liefde hoorden te geven. Ik hielp mensen, ik pleasde mensen, ik stond klaar voor anderen, omdat ik dacht dat het zo hoorde, dat het normaal was, dat dat liefde was, dat ik zo aardig gevonden werd, dat zij daardoor van mij hielden. Maar was dat echt zo? Of was dat alleen in mijn hoofd? In mijn gecreëerde wereld? Of was dat een illusie?

Ook al had ik geen zin, ik ging toch. Ook al vond ik het niet leuk, ik deed het toch. Ook al lustte ik het niet, ik at het toch. Ook al zou iets mij pijn doen, ik deed het toch. Ook al zou iets mij heel veel moeite kosten of energie, ik deed het toch. Ik was niet van het voor wat hoort wat. Ik deed het gratis, voor niets, uit liefde, omdat dat normaal was.


Maar wat was het gevolg? Er werd misbruik van mij gemaakt, ach ze doet t toch wel, ze doet het graag, ze kan het goed. Er werd over mij heen gelopen, omdat ik mezelf niet waard vond, omdat ik grenzeloos was, omdat ik geen NEE durfde te zeggen, ik cijferde mezelf weg.

Ik raakte in een visuele cirkel, mijn wereld werd kleiner, ik had geen energie meer, ik raakte mezelf kwijt, mijn sociaal leven raakte ik kwijt.


Ik wist toen niet wat ik nu wel weet. Ik weet nu wat ik waard ben, welke talenten ik heb, welke gaves ik heb, wat ik kan creëren.

Nu durf ik nee te zeggen of er geld voor te vragen, omdat ik nu grenzen stel, ik blijf dicht bij mezelf en hou mijn eigen energie voor mezelf.

Het is ene vrijheid, ik voel me gelukkiger nu, ik leef nu, ik geniet nu en weet je waarom?

Ik heb nu zelfrespect, ik heb aan mijn pijnstukken gewerkt, ik hou van mezelf.

En het mooiste van alles is, de relatie tussen mij en mijn partner is nu heel goed, we vormen een teamwork, er is communicatie, we weten elkaars grenzen en respecteren dat. We zijn dichter bij elkaar gegroeid en de liefde tussen ons is super.


Herken je dit en heb je hierbij hulp nodig, schroom niet om mij een mail te sturen naar Eye2Eye.actovation@gmail.com als je vragen hebt of boek een sessie Abonnementen | Eye2eye Activation

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page